FoNet/Dragan Antonić

Mali (ipak) ima 29 nekretnina

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prijavio je u januaru prošle godine Agenciji za borbu protiv korupcije 29 nekretnina, od kojih se dve – garaža i petosoban stan – vode na njegovo ime, navodi se u dokumentaciji koju je Agencija dostavila portalu “Pištaljka” i objavila na svom sajtu.

Agencija je navela da je uočeno da se imovina i prihodi Malog svakim sledećim izveštajem uvećavaju, iako je on naveo da ostvaruje prihode samo iz radnog odnosa kao gradonačelnik i predsednik ili član upravnog odnosno nadzornog odbora u Kliničkom centru Srbije, Komercijalnoj banci, dok u “Er Srbiji” nije primao naknadu kao predsednik Nadzornog odbora, a da je njegova bivša supruga prijavila da je od 2015. zaposlena. Do tačnih iznosa devizne i dinarske štednje Malog došlo se tek u postupcima vanredne provere podataka iz izveštaja, navodi se u dokumentima Agencije. U izveštaju koji je Agencija avgusta prošle godine dostavila Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navodi se i da je jedna banka posumnjala u pranje novca zbog transakcije sa Britanskih Devičanskih Ostrva na račun Malog. Uz ovu pominju se još tri sumnjive transakcije, od kojih jedna uključuje državljane Rusije i Kazahstana i navodnu kupovinu nepokretnosti

Podsetimo, u oktobru 2015, nakon teksta portala KRIK, premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je “jasno da Siniša Mali nema 24 stana, a da svakako neće biti gradonačelnik ukoliko se ispostavi da je vlasnik ofšor kompanije ili da je uradio bilo šta nemoralno ili protivzakonito”.