Izbori 2. aprila, opozicija traži nastavak rada Skupštine

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za predsednika Republike za 2. april, a činjenicu da je vladajuća većina suspendovala rad republičkog parlamenta tokom predizborne predsedničke kampanje opozicija smatra zloupotrebom institucija.

Zbog toga su se juče u Skupštini okupili predstavnici opozicije i budući kandidati Saša Janković i Vuk Jeremić. “Za razliku od lažnih državnih udara o kojima se ranije govorilo, ove nedelje se dogodio pravi državni udar“, kazao je Vuk Jeremić. Vučić je izgubio izbore jer se nije opredelio za demokratsku borbu, rekao je drugi kandidat Saša Janković: “Pozivam vlast da vrati institucije tamo gde im je mesto, nadam se da nećemo biti u situaciji da pozivamo građane da nam pomognu“. Poslanik SNS Aleksandar Martinović, reagujući na zahteve opozicije da Vučić podnese ostavku na mesto premijera i da parlament nastavi regularan rad, rekao je da ne vidi razlog zbog koga bi Vučić podneo ostavku, ističući da je parlamentarna pauza u skladu sa Ustavom.

Inače, sinoć je saopšteno da će kandidat pokreta “Dosta je bilo” na predsedničkim izborima biti lider pokreta Saša Radulović, dok će Liga socijaldemokrata Vojvodine kandidovati svog predsednika Nenada Čanka.