Istinomer

Koga diskriminišu makete vešala?

Nakon privođenja demonstranata koji su na protestima “Jedan od pet miliona” nosili improvizovana vešala, otvara se pitanje na koji način je taj akt “predstavljao ideje ili teorije koje zagovaraju ili podstrekavaju mržnju, diskriminaciju ili nasilje prema nekom licu, i to na osnovu ličnog svojstva”.

Pročitajte više

Izbori u Srbiji od 2012. nisu nijednom dovedeni u pitanje

Na primedbe opozicije da od 2012. godine nemamo slobodne izbore u Srbiji već manipulaciju izbornim procesom, potpredsednik SPS-a Aleksandar Antić rekao je da sve kredibilne međunarodne organizacije od 2012. godine “nijednom prilikom nisu ni za promil dovele u pitanje demokratičnost našeg izbornog ciklusa.” Pročitajte više.

Pročitajte više

Funkcija poverenika ne sme da bude proizvod političke trgovine

“Bilo bi katastrofalno da na mesto Poverenika za informacije od javnog značaja dođe partijski činovnik. To je, uz Zaštitnika građana, jedna od najvažnijih institucija za svaku državu koja pretenduje da bude demokratska. Nezavisna tela koja kontrolišu rad izvršne vlasti jedan su od temelja svakog transparentnog i odgovornog državnog aparata i zbog toga je bitno da […]

Pročitajte više

Talenat i obožavaoci

„Ne znam je li Olivera REM Zekić članica vladajuće partije, ali korača odvažno prtinom koja ostaje iza našeg vladara, oponaša ga bezmalo kao što ga oponaša i ministarka saobraćaja“, piše u svom “Retrovizoru” Ljubomir Živkov.

Pročitajte više

Čekajući izbore

Od dolaska na vlast koalicije okupljene oko SNS i SPS sredinom 2012. godine, Srbija se nalazi u skoro pa stalnom iščekivanju izbora, izazvanom izjavama državnih zvaničnika i medijskom pažnjom.

Pročitajte više