Arhiva

Srbija zbog Vulina uvodi kontramere Hrvatskoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče da će Zagrebu odgovoriti recipročnim merama nakon što je Hrvatska zabranila ulazak u zemlju ministru odbrane Aleksandru Vulinu, pošto je izjavio da o tome da li će putovati u Hrvatsku odlučuje vrhovni komandant Vojske Srbije, a ne hrvatski ministri.

Pročitajte više

Zaustavljena izrada medijske strategije

Izrada medijske strategije je zaustavljena posle konsultacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, izjavila je juče Suzana Vasiljević,  savetnica za medije predsednika Vučića.

Pročitajte više

Vučić u TV Dnevniku kao Radovan Treći u biblioteci

Kreativna direktorka komercijalnih i društveno angažovanih kampanja Nadežda Milenković ističe da u danu kada je Evropska komisija predala svoj izveštaj “o neslavnom stanju u Srbiji”, autori TV Dnevnika javnog servisa “priredili su nam pokaznu vežbu” kojom su nam “plastično ilustrovali manjkavosti koje je utvrdila EK – ugostili su predsednika države”.

Pročitajte više

Vulin nepoželjan u Hrvatskoj

U subotu je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku “do daljeg”, i to zbog izjave da o njegovom (Vulinovom) dolasku u Hrvatsku može da odluči “vrhovni komandant Vojske Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri”.

Pročitajte više

Izveštaj Stejt dipartmenta: Problemi u Srbiji pravosuđe, korupcija, mediji…

Američki Stejt dipartment, koji sprovodi spoljnu politiku SAD, objavio je svoj godišnji izveštaj o stanju ljudskih prava u svetu u 2017. godini. Prema ovom izveštaju, kako prenosi N1, najveći problemi u ostvarivanju ljudskih prava u Srbiji su nedostatak nezavisnosti u pravosuđu, korupcija, mešanje u privatnost, trgovina ljudima i nasilje protiv pripadnika LGBT zajednice.

Pročitajte više

“Danas”: KKR kupio Pink u BiH i Crnoj Gori

Prema pisanju lista “Danas”, američka KKR grupa kupila je od Željka Mitrovića Pink BiH i Pink Montenegro. KKR je vlasnik kompanije “United Group”, koja, između ostalog, u Srbiji poseduje najvećeg kablovskog operatera SBB, kao i kanale N1, Sport klub i Grand.

Pročitajte više