Arhiva

EK: Izbeći sve provokacije u okviru dijaloga Beograda i Prištine

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je juče da je u trenutku nastavka rada predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, u okviru dijaloga Beograd i Prištine, neophodno izbeći sve provokativne izjave i akcije i dodala da su Priština i Tirana u obavezi da poštuju odredbe SSP-a o granicama.

Pročitajte više

Stejt department objavio izveštaj o terorizmu, Srbija napreduje

Najveće pretnje od terorizma u Srbiji, u kojoj tokom 2017. godine nije bilo terorističkih napada, i gde je nivo aktivnosti u vezi sa regrutacijom boraca za Islamsku državu bio nizak, ostaju potencijalno kretanje novca i oružja preko njene teritorije, povratak stranih terorističkih boraca i radikalizacija, navodi se u najnovijem izveštaju Stejt departmenta o terorizmu za […]

Pročitajte više

Han: Za slobodu medija nisu dovoljni samo zakoni

Evropski komesar za proširenje Johanes Han pozvao je da se medijima na Zapadnom Balkanu pomogne konkretnom finansijskom podrškom i poručio da za slobodu medija i zaštitu novinara nisu dovoljni samo zakoni, već i efikasno i nezavisno sudstvo koje će omogućiti da se ti zakoni sprovode.

Pročitajte više

“Ponudu za PKB dala samo arapska kompanija Al Dahra”

Predsednik Samostalnog sindikata Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) Milisav Đorđević rekao je juče da je nezvanično čuo da su dokumentaciju za privatizaciju te firme otkupile dve kompanije, ali da je ponudu dala samo “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Pročitajte više

Soros tuži Mađarsku

Fond za otvoreno društvo koji je osnovao milijarder Džordž Soros podneo je prijavu Evropskom sudu za ljudska prava i Ustavnom sudu Mađarske zbog zakona kojim ta država tretira organizacije civilnog društva koje pomažu izbeglicama i tražiocima azila, prenosi AP.

Pročitajte više

REM: Rijaliti programi se nigde ne zabranjuju

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić uputila je, kako je saopštio N1, otvoreno pismo ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću, u kojem navodi da se rijaliti programi ne zabranjuju nigde, “pa neće ni u Srbiji”.

Pročitajte više

Đilas traži mogućnost da odgovori na optužbe Vesića

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas zatražio je juče, kako je napisao Tanjug, od glavnog i odgovornog urednika Radio-televizije Srbije Nenada Lj. Stefanovića da mu javni servis omogući da odgovori na “klevete i laži” zamenika gradonačelnika Gorana Vesića koje je izneo u Jutarnjem programu RTS-a.

Pročitajte više