Arhiva

Makron i Vučić: Srbija ne može u EU bez napretka u reformama

Nakon jučerašnjeg sastanka u četiri oka, predsednici Francuske i Srbije Emanuel Makron i Aleksandar Vučić održali su zajedničku konferenciju za medije, na kojoj je francuski predsednik izjavio da nikome ne bi bila napravljena usluga ako bi bio primljen u aktuelnu EU koja loše funkcioniše, ne menjajući je, te da on ne smatra da 2025. godinu treba gledati […]

Pročitajte više

I dalje raste spoljnotrgovinski deficit Srbije

Prema objavljenim konačnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, spoljnotrgovinski deficit u 2017. godini iznosio je 4,92 milijarde dolara, što je povećanje od 22,6 odsto u odnosu na 2016. godinu. Računato u evrima, deficit je 4,34 milijarde, odnosno, 19,5 odsto više nego u 2016. godini. 

Pročitajte više

Meho Omerović podneo ostavku

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović podneo je u utorak ostavku na mesto narodnog poslanika u Skupštini Srbije. Omerović je podneo ostavku posle incidenta na aerodromu u Frankfurtu kada je izašao iz “fri šopa”, a nije platio kozmetiku. 

Pročitajte više

Tramp: Napravio sam lapsus

U pokušaju da ublaži reakcije na svoj sastanak sa Putinom u Helsinkiju, predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u utorak da je napravio lapsus kada se saglasio sa Putinom da se Rusija nije mešala u američke izbore 2016. godine. 

Pročitajte više

Kako je dnevna politika promenila istoriju

Sociolog Dario Hajrić u svom tekstu na sajtu Dojče velea, povodom oslobađajuće presude za članove JSO zbog pobune 2001. godine, podseća da “u trenutku kada JSO ‘protestuje’, država nema na raspolaganju oružanu formaciju koja bi mogla da spreči nasilno zbacivanje vlade”, te da “vlada Zorana Đinđića ima pregovaračku poziciju čoveka kojeg u mračnom sokaku osoba […]

Pročitajte više

Hram na vodi #Retrovizor

Vučićevo navijanje za Ruse, Papin dolazak u Srbiju, zašto će građani naselja Stepa Stepanović imati crkvu, i da li je pravedno da je nemaju budući stanovnici Beograda na vodi… Ovo su samo neke od tema o kojima govori Ljubomir Živkov u svom novom Retrovizoru.

Pročitajte više

Tramp i Putin: Odnosi Rusije i SAD loši, očekuje se poboljšanje

“Odnosi Sjedinjenih Američkih Država i Rusije nikada nisu bili gori, ali se od danas sve menja”, rekao je američki predsednik Donald Tramp nakon jučerašnjeg razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u glavnom gradu Finske Helsinkiju. On je izjavio i da bi “radije preuzeo politički rizik u potrazi za mirom, nego da rizikuje mir dok se […]

Pročitajte više

I nakon pola godine nepoznate ubice Olivera Ivanovića

U ponedeljak, 16. jula, navršilo se šest meseci od ubistva srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića. Ivanović je ubijen s leđa 16. januara, ispred prostorija svoje stranke, kao odbornik u Skupštini opštine Severna Mitrovica, a ni srpske ni kosovske institucije do danas nisu saopštile rezultate do kojih su došle njihove istrage. 

Pročitajte više