Arhiva

Merkel za formiranje vojske EU “kao dopune NATO-u”

Tolerancija je duša Evrope, ključni sastavni deo svega onoga što nas čini Evropljanima i samo s tom tolerancijom i solidarnošću možemo razviti spremnost da videmo interese i potrebe drugih i shvatimo ih kao sopstvene, poručila je juče nemačka kancelarka Angela Merkel u Evropskom parlamentu i založila se za formiranje evropske vojske.

Pročitajte više

Vučića niko nije pozvao da potpiše deklaraciju o informisanju i demokratiji

Na marginama Pariske mirovne konferencije 12 šefova vlada i država svojim potpisom dalo je podršku Međunarodnoj deklaraciji o informisanju i demokratiji, dokumentu za koji njegovi autori iz “Reportera bez granica” (RSF) tvrde da predstavlja najznačajniju inicijativu u odbrani slobode, pluralizma i pouzdanosti informisanja još od Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima koju su UN usvojile 1948. […]

Pročitajte više

Ruski mediji prećutali susret Putina i Tačija

Za razliku od medija na Balkanu, koji su posvetili dosta pažnje prvom sastanku ruskog predsednika Vladimira Putina i kosovskog predsednika Hašima Tačija, ruski mediji nisu pridavali veliki značaj tom događaju, ističe Radio Slobodna Evropa.

Pročitajte više

CNN podneo tužbu protiv Trampa

CNN je podneo tužbu protiv američkog predsednika Donalda Trampa i nekoliko njegovih pomoćnika, tražeći vraćanje novinarske akreditacije za Belu kuću reporteru te medijske kuće Džimu Akosti.

Pročitajte više

Vojni sindikat pisao Junkeru zbog kršenja ljudskih prava

Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je da je dostavio pismo predsedniku Evropske komisije Žan Klod Junkeru, u kome ga obaveštava o, kako se ističe, “najgrubljim oblicima kršenja međunarodnih konvencija”, kao i Ustava i zakona Srbije, koje čine pojedini članovi Vlade Srbije.

Pročitajte više