Arhiva

Ponovo inspekcija u školi “Svetozar Miletić”

Republička prosvetna inspekcija i savetnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ponovo su juče posetili Osnovnu školu “Svetozar Miletić” u prepodnevnoj smeni, kada su u školi učenici od prvog do čevtrtog razreda, saopštio je Savet roditelja ove škole.

Pročitajte više

EU zabrinuta zbog ishoda nemačkih izbora

Rezultati izbora u Nemačkoj primljeni su u EU s neskrivenom zabrinutošću i ocenom da će oslabljena nemačka kancelarka Angela Merkel sad teže moći da pokrene “osovinu Berlin-Pariz” i velike promene radi jačanja evrozone, evropske odbrane i dalje integracije da bi se sprečilo slabljenje Unije.

Pročitajte više

Nepokoreni Gali iz Zemuna

Kreativna direktorka komercijalnih i društveno angažovanih kampanja Nadežda Milenković u svojoj kolumni na “Peščaniku” navodi da premijerka Brnabić ima razumevanje za “emotivnu reakciju“ ministra Vulina, iako ta “emotivna reakcija“ podrazumeva saopštenja “(po nekoliko njih svakog dana) koja su toliko bestijalna da bi svaki portal koji drži do sebe odbio da ih objavi čak i kao […]

Pročitajte više

Agencija po volji predsednika

Agencija za borbu protiv korupciju saopštila je da Aleksandar Vučić nije kršio Zakon o Agenciji kada je koristio biblioteku Narodne skupštine za snimanje spota, i kada je sa pozicije predsednika Vlade promovisao svoju stranku i njenu politiku.

Pročitajte više

Pobeda Merkel, rast ekstremne desnice

Demohrišćanska unija (CDU) aktuelne kancelarke Angele Merkel pobedila je na saveznim parlamentarnim izborima u Nemačkoj održanim u nedelju, 24. septembra. Savez CDU/CSU je osvojio 32,5 odsto (najgori rezultat od 1949. godine), SPD Martina Šulca je osvojila 20 odsto (najgori rezultat u istoriji), a ekstremna desnica Alternativa za Nemačku (AfD) je bila treća snaga na ovim […]

Pročitajte više

Zašto je bio blokiran Beograd?

U noći između petka i subote, jake policijske snage sa dugim cevima maltene potpuno su blokirale Beograd. Kako je preneo RTS, “nema važnije saobraćajnice, niti mosta u Beogradu koji noćas nije bio pod racijom i policijskom prismotrom”.

Pročitajte više