Arhiva

CRTA: Borba za vlast nije uloga svih aktera u demokratiji

Poziv predsednice i tri potpredsednika Skupštine Srbije da CRTA, zbog odluke da zatamni sajt “Otvoreni parlament”, na izborima proveri svoju političku platformu, pokazuje suštinsko nerazumevanje uloga različitih aktera u demokratskom društvu, saopštila je organizacija CRTA.

Pročitajte više

SAD ukinule neutralnost interneta

Američka Federalna komisija za komunikacije (FCC) ukinula je načelo “neutralnosti interneta”, koja je uvedena pre dve godine za vreme administracije Baraka Obame, koja je svima garantovala jednak i slobodan pristup globalnoj mreži.

Pročitajte više

Pendrekom se ne može osigurati veći privredni rast

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk smatra kako premijerka Ana Brnabić, za koju su mnogi mislili da će se ponašati kao britanska kraljica, više liči na engleskog kralja – Jovana Bez Zemlje, “koji je nadimak zaradio zato što od oca nije dobio zemlju na upravu sve do smrti starije braće”.

Pročitajte više

Padaj silo i nepravdo

Loše režirana predstava, sa lošim glumcima i lošim namerama, nedostojna parlamenta, otkrila je nešto što bismo mogli da nazovemo naprednjačkim političkim sindromom, koji je po svojoj prirodi mešavina nasilništva, neznanja, osvetoljubivosti i potpunog nerazumevanja i neprihvatanja demokratskih principa i procesa.

Pročitajte više

Poverenik utvrdio nepravilnosti sa “senior karticama”

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je da je okončao nadzor u slučaju “Beogradske senior kartice”, Upravi grada Beograda uputio upozorenje na nepravilnosti i podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv načelnika uprave.

Pročitajte više